Alzheimer - tegnene

Det har vært mange artikler i aviser og blader i det siste om demens og alzheimer.

Imidlertid er det mye fokus på de som er unge demente eller unge med alzheimer.

Jeg har nå i noen år sittet og sett på forfallet til min svigermor. En dame tidlig i 70 årene. Husker så godt at vi f.eks reagerte da hun var i en ulykke i 2011. Det var ikke likt henne å ikke overholde vikeplikten. Skulle man avtale noe med henne så var det nesten alltid til et bestemt tidspunkt og gjerne da samme tidspunkt hver eneste gang.

Da vi fikk vårt første barn i 2013 husker jeg at pappa startet permisjonen sto min svigermor omtrent på trappa for å tilbringe tid med barnebarnet og sønnen før jeg omtrent hadde kommet meg i bilen for å kjøre til jobb første arbeidsdag etter endt permisjon. Da vi fikk nr 2 i 2014 og pappaen skulle ha permisjon høsten 2015 så hørte han knapt fra henne. Da valgte hun heller å komme til fast tid 1-2 ganger i måneden på ettermiddagen/kvelden.

Da husker jeg godt vi reagerte. Det var noe som ikke stemte. Vi hadde følt det en stund, men det ble enda tydeligere da vi fikk barn nr 2. Husker også at svigermor ikke kunne kjøre den letteste veien til en butikk rett ved og, men heller ville kjøre den hun "var best kjent med".

Det toppet seg da den eldste vår fylte 3 år og svigermor ikke dukket opp til avtalt tid. Hun ringte tilslutt til eksmannen som var i bursdagen og var fortvilet for hun fant ikke frem til oss. En vei hun hadde kjørt gjentatte ganger, men fordi en liten bit var stengt så hun måtte kjøre litt annerledes (det var merket veldig godt) så fant hun altså ikke frem til oss.

Når man ser tilbake så innser man jo alt var tydelige tegn på at hukommelsen begynte å svikte mer og mer og evnen til å orientere seg ble redusert.

Jeg kommer til å skrive mer om dette. Jeg kjenner det er godt å få det skrevet. Det er helt sikkert flere enn meg som sitter i samme situasjon.

 

#demens #alzheimer #dement

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heldigfrue

heldigfrue

38, Bærum

Kvinne med barn og vil blogge om det jeg er opptatt av :o)

Kategorier

Arkiv

hits