Forlengelsen av tiltakene i går

Helt greit for meg at skolene fortsetter å være stengt. Jeg var også forberedt på at det for første gang på mange år blir hjemmepåske i år. Jeg hadde ikke følt meg helt komfortabel med å sende barna tilbake til barnehage/skole. Dessuten er vi kanskje av de heldige så langt som har det ganske rolig hjemme og at det er ganske fredelig til tross for at vi har vært sammen ganske mange timer i døgnet i snart 2 uker. Man finner løsninger og man må ta hensyn til hverandre og vise respekt innad i familien og. Det blir kanskje litt annerledes stemning nå som en av oss er permittert, men vi skal komme oss gjennom det og.

De barna som ikke har det så bra hjemme håper jeg blir fanget opp og heller blir tilbudt mulighet for å være i barnehage/skole. Det er trist at ikke alle har det bra hjemme.

 

#corona #korona #coronavirus #permittering

Permittering – nå kom det til oss og.

 

Og da kom permittering til vår familie og. Min kjære har vært forberedt siden han ble sendt hjem fra jobb for litt over 1 uke siden. Det eneste som gjør det litt lettere akkurat nå er at mange er i samme situasjon og at man har bygget opp en del buffere. Så lenge det kommer litt penger inn så klarer vi og i lang tid fremover. Utrolig glad for at den gode økonomiske sansen, men det er vondt psykisk sett.  Dessuten er det mulig å skjerpe inn på enkelte ting som vi har tatt oss råd til før, men som vi ikke trenger å gjøre nå. F.eks take away. Som bildet viser prøvde vi pizza på grill og det ble faktisk veldig bra. Med en grillstein så gikk det utrolig bra.

Da får vi leve videre med uvissheten når eller om det i det hele tatt er en jobb som venter når isolasjonen og dugnaden er over.

#corona #korona #coronavirus #pizza #permittering

Grilling og utetid

Selv om det var ganske kjølig så kom trassen litt frem i dag. Noen av møblene frem og grilling og selvfølgelig sitte ute da. Man må jo gjøre det beste ut av situasjonen og hvorfor ikke benytte en hver situasjon til å gjøre noe hyggelig når man er såpass isolert nå.

Spent på hva som skjee til uka. Jeg syns det blir helt på trynet om de ikke stenger skole og barnehage videre. Hva skjer hvis “alle” skal tilbake til “sine vanlige ting” på samme tid? 

#korona #corona #koronavirus #grilling #vår

 

Må innrømme

Vel til tross for at mediene gjør sitt ytterste med å skremme så har jeg også tenkt på om det er noe positivt med situasjonen.

Ja det er faktisk det. Man lærer mye om seg selv i denne situasjonen. Man lærer mye om familien i såpass spesiell situasjon. Ikke minst kan man faktisk prøve å fokusere på de tingene som kan være ålreit tross alt. F.eks ingen stress om morgen for å rekke buss, skole, jobb osv. Man får mer innblikk enn vanlig i barnas skolehverdag ved å se hva de skal gjøre og lære hver dag og overraskende nok duger jeg som “lærer” og. Man passer på hverandre og man må lære seg å ta hensyn til hverandre. Man kan spise alle måltidene sammen.

Ja det er en alvorlig situasjon allikevel kan man gjøre sitt ved å gjøre det beste ut av situasjonen om det er å sette pris på de små tingene, hjelpe naboen som kanskje er i karantene med handling, melde seg til tjeneste i kommunen hvis man f.eks har helsefaglig bakgrunn og / eller respektere de begrensningene som nå er satt for begrense smitte

#korona #corona #koronavirus

Vårtegn

Midt oppi alt som har med korona å gjøre så er det godt å komme seg litt ut. Først gjorde vi unna skoledagen og mesteparten av jobb så ble det en stund ute. Se på vårtegn. Forøvrig godt at systemene var oppe og gikk i dag slik at man fikk gjort skolearbeid. De valgte å fordele utover når de ulike trinnene skulle logge seg på og da gikk det fint. 

Ingenting er normalt for tiden og lekeplasser og idrettsplasser blir stengt av. Spent på hvordan det kommer til å gå. Blir det mange skilsmisser i etterkant? Mange konkurser? Selvmord? Eller hva med psykiske problemer? Viktig at fokuset er både på de som kan bli alvorlige syke av korona og holde smitten nede, men også tenke på de som har eller kan utvikle psykiske problemer av dette og de som kanskje lider fordi en nærstående ikke er så god omsorgsperson som vedkommende burde ha vært for sitt/sine barn. Mange barn og unge gruer seg til f.eks jul. Da er det neppe noe bedre nå for disse personene med karantener og mye hjemmetid.

#korona #corona #koronavirus #vår #digitalskole

Oppsummering av høsten 2019

I og med at man ikke gjør så altfor mye for tiden så tenkte jeg på høsten som var.

At eldstemann begynte på skolen og hvor rart og fint det var. Etter min mening er ca 56 elever altfor mange på 1 trinn selv når de er fordelt på 2 klasser og til tider også grupper. Uansett gikk skolestarten fint og det at eldstemann syns det er så stas å ta bussen alene gjorde jo ting utrolig lett for oss som foreldre. Imponert over dette.

Har også fått erfaring som klassekontakt. Utrolig hvor fort den hånda går i været når det eneste man vil er inn i klasserommet for å se på barnet sitt ha siste delen av første skoledag.  Har vært noen utfordringer og ikke alltid så lett å være klassekontakt når man møter på utfordringer innad i klassekontaktgruppa.

Var også veldig spesielt da rett før jul innså at lapper man skrev kunne bli lest av eldstemann. Plutselig var det en som kunne lese.                                                             Var også veldig spesielt da yngstemann for første gang kunne skrive navnet sitt, men ikke hadde fortalt oss det.

At eldstemann også begynte på ballett innebar rolle som #snøballer i oppsetningen #Nøtteknekkeren i Kulturhuset. Mange har det som juletradisjon, men jeg hadde aldri sett den før. Så utrolig stolt de minuttene eldstemann var på scenen. Så rolig og gjennomførte utrolig bra.

Til jul ble det endelig tid til å slappe av og julaften ble faktisk veldig fin. Dessverre gikk resten av jula bort i sykdom. Mellom 1 og 2 juledag var det eldste barn på vei nedover. 3 juledag kom barn nummer 2 med feber. Nyttårsaften rakk akkurat å bli feiret slik at vi gikk inn i det nye året. Da var jeg nedadgående og rett etterpå var far i huset også syk. Influensa alle sammen. Tok nesten 2 uker å bli ordentlig bra igjen.

 

#skolestart #høsten2019 #jul2019 #influensa #nøtteknekkeren

Er det greit med fritidsreiser i disse koronatider?

Tur til “ferieleiligheten” var egentlig planlagt før man gikk ut med advarsler om å krysse kommunegrenser.

Meningen var bare å reise rett fra hjemmet og til leiligheten. Ikke omgi seg med andre enn de man omgir seg med hjemme. Området rundt er jo uansett stengt og man møter neppe andre der. De fleste tilbringer ikke tid på et sted som er stengt.  Etter å ha tenkt oss godt om så tok vi en avgjørelse om å dra eller ikke.

Viruset har også kommet nærmere oss hjemme. Man ser konsekvensene av at barnehager har besøkt hverandre for å se på hverandres forestillinger. Vi er så langt ikke i karantene, men skulle det skje så respekterer vi det og holder oss hjemme.

 

#korona #corona #koronavirus #karantene

Dag 2 med koronanedstengelse

Startet dagen med å prøve innlogging på Showbie. Tenkte meg at det omtrent kom til å blir like stor suksess som å logge seg inn på skattemeldingen når den blir lagt ut. Ja og det var det. Kom inn igjen etter skoleslutt så da var det bare å gjøre det beste ut av. Dessuten noen dager uten det faste innholdet på skolen går sikkert helt fint. Vi fant nå ut av det.

Blir rart når “hele” Norge stenger. Virker nesten litt spøkelsesaktig ute. Hører i kveld at det er snakk om å stenge grensene også. Danmark og Polen har gjort det. Det samme har USA.

Ihvertfall glad de stengte skole og barnehage i går og at jeg er en av dem som kan ha hjemmekontor. Med bronkitt hadde det uansett ikke vært snakk om å gå på jobb.

#korona #corona

Korona og stengte skoler/barnehager

Ble en utrolig rar dag. Satt vel egentlig bare og ventet på at skoler og barnehage ville bli stengt i dag. Meldinger og mailer som kom ga tydeligere og tydeligere signal kom fra 11-12 tiden og rett etter kom meldingen om at skoler og barnehagen ville bli stengt. Spennende å se hvordan det blir med hjemmekontor, hjemmeskole og en som ikke skal i barnehagen.

#Covid-19 #corona #korona